Terug naar overzicht
Kennisseminar: Hoofd- en onderaanneming in de zorg

In de zorg zijn veel onderaannemers actief. Dit zijn zorgorganisaties of solisten die worden ingeschakeld door een andere zorgaanbieder, de hoofdaannemer. De onderaannemer voert met zijn zorgverleners feitelijk de zorg uit aan de cliënten of patiënten.

Hoofd-onderaanneming kan een uitkomst bieden voor zowel hoofdaannemer als onderaannemer en voor cliënten. Onderaannemers die zelf geen overeenkomst hebben met de financier van de zorg (zoals zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten), kunnen ‘via’ de hoofdaannemer toch de door hen verrichte zorg vergoed krijgen. Hoofdaannemers zijn bovendien in staat zorg die zij zelf niet kunnen leveren, toch door een onderaannemer in hun opdracht te laten leveren. Het is dan ook niet vreemd dat deze samenwerkingsfiguur in de zorgpraktijk veel voorkomt.

Praktische en juridische vraagstukken

Bij hoofd-onderaanneming komen echter ook de nodige praktische en juridische vraagstukken kijken. Op deze praktische en juridische zaken zal Eldermans|Geerts tijdens het kennisseminar op 10 september ingaan. Onder meer zal worden ingegaan op de volgende onderwerpen:

  • Welke afspraken moeten worden vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst? Wat is noodzakelijk en wat is verstandig?
  • Hoe wordt omgegaan met praktische zaken, zoals de klachtenafhandeling, dossiervoering en (materiële) controles en uitkomsten daarvan zoals een terugbetaling aan de financier?
  • Welke verplichtingen uit de wet- en regelgeving, zoals de Wtza, WNT en Wkkgz, rusten op de hoofdaannemer en welke (ook) op de onderaannemer?
  • Welke eisen vloeien voort uit de eisen van zorgfinanciers, zoals zorgverzekeraars en zorgkantoren?
  • Welke juridische discussies kunnen ontstaan tussen hoofd- en onderaannemer en hoe kan daar het best mee worden omgegaan?

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt online plaats op 10 september 2024 om 15:00 uur.  Sprekers zijn Daniël Post en  Céline Peersman.

Aanmelden

Klik op deze link om je aan te melden.

De business partners van KenniZ

Vegro logo 2021

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

230511Rabobank Woordmerk Beeldmerk Signoff Gestapeld RGB

Logo Vitadent