Terug naar overzicht
Volgend jaar geen Coronasteun meer
Vanaf volgend jaar is er geen coronasteun meer voor zorginstellingen. De bekostiging van corona-uitgaven moet onderdeel zijn van de reguliere onderhandelingen tussen zorginstellingen en zorgverzekeraars. Alleen in geval van een pandemische crisissituatie zouden bijzondere landelijke afspraken gemaakt moeten worden, schrijft minister Ernst Kuipers van VWS aan de Tweede Kamer, die ook opmerkt dat hij alert blijft voor het geval er toch zo’n situatie ontstaat.
 

Reguliere bedrijfsvoering

“Hiermee worden zorgaanbieders met ingang van 2023 gevraagd om in hun reguliere bedrijfsvoering aandacht te hebben voor de gevolgen die covid-19 op hun organisatie heeft of kan hebben”, aldus de minister. “Vervolgens moet dit onderdeel zijn van de contractering door zorgfinanciers van zorgaanbieders. Partijen kunnen zo, waar nodig, nadere afspraken maken over passende vergoedingen.”

Knelpunten

Als blijkt dat er knelpunten zijn die moeten worden opgelost, kunnen partijen die aan de orde stellen bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Voor zorg vanuit de Wlz zijn er tijdelijk extra hogere tarieven vastgesteld voor de extra kosten voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

Bron: Skipr

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De business partners van KenniZ

Vegro logo 2021

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank

Logo Vitadent