Terug naar overzicht
Suggesties m.b.t. de evaluatie van de wet Zorg en Dwang

Het Lerend Netwerk 'Vrijheid en veiligheid' van onze expertpartner De Samentafel is onlangs afgerond en zij hebben met ons de uitkomsten gedeeld.  

Vanuit het lerend netwerk is er meegedacht het verbeteren van de wet Zorg en dwang. Deelnemende en aanverwante VVT-instellingen geven via deze weg hun input voor de evaluatie van de wet. Er is al veel bereikt sinds de komst van deze wet. Vooral de bewustwording over de noodzaak van het toepassen van onvrijwillige zorg is enorm toegenomen. Ook is sinds de komst van de wet de rechtspositie van de cliënt meer in beeld gekomen. Het automatisch wilsonbekwaam beschouwen van iemand met dementie is sterk teruggedrongen.
We zijn er echter nog niet. Het continu blijven werken vanuit de juiste rechtspositie blijft om aandacht vragen en ook het stappenplan verdient nog aandacht. Wetende dat lang niet alles mogelijk is, geven zij graag hun kijk en suggesties mee over deze wet.

Bekijk hier de suggesties in het volledig verslag

Bron: Lerend-Netwerk

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De business partners van KenniZ

Vegro logo 2021

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank

Logo Vitadent