Terug naar overzicht
ToekomstProef in de zorg: verbinden en veranderen

Om zorgbreed tot acties en oplossingen te komen, heeft het ministerie van VWS aan Stichting Eten+Welzijn, MVO Nederland en Nevi gevraagd een Community of Practice ‘duurzame voeding in de zorg’ op te richten en te begeleiden. Hieruit is de campagne ToekomstProef ontstaan.  

Rudi Crabbé, mede-oprichter van Eten+Welzijn: ¨We moeten een vertaling maken tussen wetenschap, praktijkkennis en de zorgverleners en patiënten. We zien dat er een groot gat zit tussen wat we weten en wat we doen. Mensen zíjn niet hun aandoening, en toch wordt er vooral gefocust op de ziekte en de behandeling met medicijnen. Gezondheidszorg gaat echter over zorg én welzijn en ze zijn allebei even belangrijk."

Met ToekomstProef kunnen we toegroeien naar een transparant voedingsbeleid. Een beleid waarbinnen we toewerken naar een ander eetpatroon, wat gezondheid en duurzaamheid oplevert. Doe je ook mee?

In samenwerking met o.a. Voedingscentrum, Patiënt en Voeding, Greendish, Stichting Alliantie Voeding in de Zorg, Intrakoop, Milieu Platform Zorg, Diverzio en twaalf actieve zorgorganisaties heeft de Community of Practice een praktisch instrument opgeleverd waarmee de relevante aspecten van duurzame voeding in de zorg goed gemeten kunnen worden.

Download hier het meetinstrument

Bron: Eten+Welzijn

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De business partners van KenniZ

Vegro logo 2021

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank

Logo Vitadent