Terug naar overzicht
Nieuwe fase in coronapandemie: ‘we kunnen alle regels loslaten’

Corona kan net als andere infectieziekten worden behandeld, isolatie is niet meer nodig. Dat stellen deskundigen in het AD. Zij maken zich deze winter meer zorgen over een griepgolf.

Het RIVM waarschuwde begin oktober nog voor de start van een najaarsgolf van Covid-19, maar het aantal besmettingen loopt hard terug. In de ziekenhuizen liggen nu tussen de zes- en zevenhonderd coronapatiënten.

Antistoffen

Een nieuwe fase is aangebroken, zeggen deskundigen. Door vaccinaties en doorgemaakte besmettingen zijn zoveel mensen beschermd dat geen enorme coronagolven meer worden verwacht. Uit de recentste cijfers van bloedbank Sanquin blijkt dat 77 procent van de Nederlanders antistoffen bij zich draagt door een doorgemaakte infectie.

Wintervirus

Daarom vindt een deel van de experts op het gebied van infectieziekten dat corona als een van de vele wintervirussen kan worden beschouwd. “Het komt dicht bij andere luchtweginfecties, dus ik denk dat we er niet veel meer mee moeten’’, constateert arts-microbioloog Jean-Luc Murk. “Ik denk dat influenza deze winter de potentie heeft om grotere problemen te veroorzaken dan corona.”

Bron: ANP

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De business partners van KenniZ

Vegro logo 2021

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank

Logo Vitadent