Terug naar overzicht
Vernieuwde hygiënecode binnenkort verwacht

Het voedingscentrum is bezig met de herziening van de 'Hygiënecode voor zorginstellingen en Defensie' (editie 2014) en de 'Hygiënecode voor woonvormen' (editie 2016). Deze herziening is bijna klaar en dat betekent dat de vernieuwde hygiënecode binnenkort zal worden gepubliceerd.

De laatste stap is dat de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de herziening moet goedkeuren. De verwachting is dat dit over een aantal weken zal gebeuren. Daarna geldt een overgangstermijn van ongeveer 2 maanden waarin de oude hygiënecodes ook nog gebruikt mogen worden. Na die periode vervallen de oude hygiënecodes en mag alleen nog gewerkt worden volgens de vernieuwde hygiënecode. 

Het voedingscentrum beheert en onderhoudt de hygiënecodes voor de VGN en andere partijen. U kunt de hygiënecodes hier vinden. De hygiënecode voor woonvormen is openbaar beschikbaar. De hygiënecode voor zorginstellingen en defensie is alleen beschikbaar voor leden van de deelnemende partijen: VGN, ActiZ, GGZ Nederland en NVZ. Mocht u lid zijn van de VGN maar geen inlogcode hebben, dan kunt u deze via de VGN opvragen. Het voedingscentrum geeft een nieuwsbrief uit over de hygiënecode. U kunt zich hier inschrijven. Voor vragen over de hygiënecode kunt u ook bij het voedingscentrum terecht.

Bron: Voedingscentrum

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De business partners van KenniZ

Vegro logo 2021

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank

Logo Vitadent